ŠTO JE EQ – BEDDING ®

Pred Vama je revolucionarna, potpuno prirodna EQ – Bedding®  prostirka za sve životinje koje se drže u štalama, kavezima, na  posudama za nuždu u stanovima, terarijima i sl.

Sastoji se od drvenih otprašenih peleta mekog drveta, prirodne  mješavine koja razgrađuje urin i pet vrsta ljekovitog bilja – lavande,  nevena, kadulje, matičnjaka i lovora.

Prostirka je predmet izuma koji je nagrađen zlatnim i srebrnim medaljama na brojnim međunarodnim zložbama inovacija . Proizvod je hrvatske pameti i rada.

Prostirka djeluje tako da razgrađuje amonijak i tekući dio fecesa s 95% učinkovitošću, koristeći proces kompostiranja, pa prostirka nema nikakav miris cijelo vrijeme korištenja.

Prostiku je potrebno jednom dnevno aerizirati – kod velikih životinja prebacivanjem a kod kućnih ljubimaca prebacivanjem ili protresanjem posude za vršenje nužde, kako bi se odr.

Kod velikih životinja u stajama se prilikom aeriziranja plastičnim gustim vilama prosije izmet koji se zatekne.

Kod kućnih ljubimaca se kupi izmet s površine peleta.

I to je sav posao kroz 30 – 60 dana korištenja prostirke.

Nakon korištenja prostirke kod velikih životinja prostirka se odlaže na čistu ravnu površinu zemlje i iskompostira se za dva do tri mjeseca – što je 10 puta brže vrijeme kompostiranja od onog koje se događa u prirodi zahvaljujući našoj prirodnoj mješavini koja razgrađuje urin.

Prodajom dobivenog komposta (zemlja za cvijeće, presad, prirodno gnojivo) ste vratili novac uložen u prostirku, ili čak i zaradlili,  jer se zbog rasta volumena i mase za vrijeme provedenog u staji dobije do 700 litara komposta povećane vrijednosti.

 

minpo