KONJI

Prvi EQ–Bedding proizvod  razvijenje kao prostirka za konje a kasnije smo shvatili da kombinirajući sastav bilja možemo   prilagoditi djelovanje za sve životinje koje se drže na prostirkama.

Nevjerojatno je i jedinstveno da ista prostirka uz minimalno čišćenje – a zapravo prevrtanje jedanput dnevno može biti upotrebljiva, zdrava i konjima izuzetno ugodna 20 – 60 dana, ovisno o biologiji pojedinog konja. Primjetiti ćete da kad se prostirka prosije – konji lijegaju na nju, te se valjaju i trljaju o prostiku koja ih čisti i održava im dlaku i kožu zdravom.

O izuzetno brzom izlječenju bolesti bijele linije kopita možete pročitati ovdje. Više puta dnevno prostirka se prevrće i čisti od izmeta – to će duže trajati (Lipica SLO – 74 dana u čišćenje 2 puta dnevno).

EQ–Bedding prostirka znači potpuno nov način držanja konja, jer umjesto da se bavite čišćenjem stanje – bavite se svojim konjem.

Nakon uporabe pod konjem prostirku iznesite na čistu i ravnu površinu, namočite je vodom i proizvodite kompost. Detaljno o proizvodnji komposta pročitajte ovdje.

 

 

Korištenje:

U standardi boks (10 m²) postavite šest vreća EQ – Bedding peleta, otvorite vreće i isipajte na pod. Na svaku vreću peleta nasipajte 4 litre čiste vode. Poslije 10 minuta raspadnute pelete, koji su sada fina piljevina, ravnomjerno rasporedite po boksu. Peleti će s vremenom pet do sedam puta povećati svoj volumen.

Jednom dnevno plastičnim gustim vilama izvadite koliko možete izmeta, a onaj koji se već raspao smatrajte kompostom u nastajanju i ne brinite se za njega. Dok prosijavate prostirku unosi se kisik koji je neophodan bakterijama koje razgrađuju urin i tekući dio izmeta.

S vremenom će prostirka postati saturirana i izgubiti mogućnost upijanja nove ekstremente (urin i izmet). Pristupite proizvodnji komposta.

Što više puta dnevno čistite prostirku – duže će trajati. Trenutni rekord drži Ergela u Lipici sa 74 dana bez mjenjanja prostirke. Čistili su prostirku 2-3 puta dnevno.